The Wyatt/Kiggins Renovation

Awards:

Before

After

  • Before
  • After (15)
  • After (11)
  • After (17)
  • Before
  • After (6)
  • After (7)
  • After (9)
  • After (8)
  • Before
  • After (10)
  • After (12)
  • After (13)
  • After (14)
  • After (16)
  • Before
  • After (20)
  • Before
  • After (21)
  • After (22)
  • Before
  • After (23)
  • After (24)
  • After (25)
  • Before
  • After (19)
  • After (27)
  • After (18)
  • After (1)
  • After (26)
  • Before
  • After (5)
  • Before
  • After (29)
  • After (30)
  • After (31)
  • After (32)
  • After (28)
The Wyatt/Kiggins Renovation
Project Type: Full Home Renovation and Addition Location: Coldstream, BC

The purpose of this renovation/addition was to create a hub for extended family gatherings with increased open living area, a larger kitchen , more bedrooms, garage, mudroom and more outdoor living. It was an added bonus to keep this home in the family as it was built by their Grandfather. Careful consideration was given to maintain it's timeless, classic charm. This home could be described as a classic modern with contemporary finishes and interesting flares throughout.
Efficient use of space and interesting features:
New sunroom with electric fireplace expands open living space
Added 3 bedrooms, 3 baths, large laundry closet, master deck with 2 WIC’s
Outdoor front porch extension and large rear deck with outdoor kitchen, hot tub and firepit
Ramp access in rear for aging relatives
Retained original masonry stone fireplace, front planter box, feature stone wall, gates, light posts
Original front door was maintained with refinished original hardware
Custom shutters on front elevation
Maintained as much landscaping as possible for sentimental reasons including grandfather’s roses and large willow tree in back
Custom kitchen c/w walnut butcher block and matching hood fan, quartz tops, maple shaker cabinets, cast iron enamel apron sink, 2 double drawer dishwashers, microwave & steam oven drawers
Wide plank, white oak flooring
Shiplap paneling and custom hutch in sunroom
New gas insert for existing wood burning fireplace in living room
Mastersuite c/w gas fireplace, barn doors for WIC's, high end plumbing fixtures c/w bidet, free standing, programmable tub, heated towel rack, walk in shower
Custom antiqued vanities
Brick look paneling in basement
Environmental considerations:
New high efficient mechanical systems
New energy efficient windows and upgraded insulation throughout – no insulation present in original basement
Low maintenance stone, hardi board and baton
Stamped "wood plank" concrete, trex in rear and front stairs
Custom black out roller shades, draperies, ceiling fans & covered porch to maintain comfortable interior
LED lights